CPF Logo

Bifold Fluid Power, Chadderton

Bifold Fluid Power, Chadderton Case Study

Approximate Project Value:  circa £1,250,000.00

Specific Areas of Work:        Internal and External Refurbishment and Expansion 

Following a two-stage tendering process CPF were awarded a prestigious fit-out and refurbishment contract creating high quality offices and manufacturing facility for the new Head Office at Bifold Fluid power in Chadderton, Oldham.

With CPF as Principal Contractor the scheme valued at just over £1.25m was to refurbish a large industrial building comprising approximately 9500m² of production/warehousing and office space.  Works involved extensive internal and external works briefly comprising:

Internal:

  • New 450m² One Hour fire rated Mezzanine Floor providing additional first floor office space, boardroom, meeting rooms and assembly area.
  • Full M&E re-design and fit-out. Briefly comprising full air-conditioning to the offices, air handling through-out and extensive gas powered hot air system within the warehouse and manufacturing facility.
  • New partitioned offices, comms room and several meeting rooms. Utilising many of the partitioning systems on offer including solid, part glazed and fully glazed panels.
  • New floor coverings throughout including carpet tiles and Polyflor vinyl tiles. Site specific twin pack paint application to the warehouse floor with contracting finishes demarking the pedestrian walkways and any hazardous areas.
  • New toilet block facilities to both floors including Corian vanity units, IPS system to conceal the toilet cisterns and pipework and bespoke toilet cubicles all manufactured in our own bespoke joinery manufacturing facility.
  • The installation of several new one-hour fire rated jumbo compartment walls and windows along with new rapid rise doors in addition to new roller shutters.
  • New disable lift and top landing platform link extension.
  • New cleanroom production facility with Whiterock clad walls, ceilings and vinyl flooring. Extensive air handling system incorporated into the design.
  • Shelving and racking install

External:

  • New electric substations
  • Site perimeter steel security fencing
  • Extended concrete hard standing complete with drainage.
  • External galvanised fire escape staircases
  • Increased car parking facilities
  • Solar reflective window films
  • Smoking and cycle shelters

Working closely with project administrators GVA the project had all regulatory approvals with Planning and Building regulations passed and certified on completion.

CASE STUDIES

LATEST NEWS

NEWSLETTER

Complete the form below to sign up to our newsletter.